Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


El PDeCAT creu que no es pot "apel·lar al vot favorable dels pressupostos" per les "inversions incomplides a Catalunya"Bel afirma que no és "cap gest polític" el compliment de la disposició addicional Tercera de l'Estatut i demana una resposta política


El secretari d'Organització del Partit Demòcrata (PDeCAT) i portaveu d'Economia al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, ha afirmat que el govern espanyol no els pot demanar el vot favorable als pressupostos generals de l'Estat (PGE) a canvi del compliment de les inversions que fa anys que estan compromeses i que s'han incomplert. "No ho valorem com a cap gest polític i, si s'acaba complint, ho valorem estrictament com un compliment", ha assegurat en declaracions als mitjans aquest dissabte des de Tortosa tot subratllant que "això no eximirà de tot l'incompliment que ha fet l'Estat a Catalunya". Paral·lelament, Bel ha exigit al president espanyol, Pedro Sánchez, una resposta política a la situació de Catalunya i li ha retret que les negociacions no poden ser "només declaracions d'intencions".

De fet, des del PDeCAT alerten que hi ha un "temps límit" per a les negociacions i retreuen que el govern espanyol els responsabilitzi de la possible no aprovació dels comptes. "Qui té la responsabilitat és Sánchez i el PSOE, si volen el suport dels partits independentistes saben perfectament el que han de fer", ha reblat Bel. Malgrat això, Bel no ha entrat a valorar quines demandes farien canviar el seu vot. "La situació és complexa a Catalunya i requerirà solucions complexes, per tant, no voldria condicionar en cap sentit i concretar propostes", ha dit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats