Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El PSOE proposarà al Congrés modificar el codi penal per "actualitzar" el delicte de rebel·lióSánchez diu que s'ha de canviar la legislació per adequar-la als "fets inaudits" que s'han produït en els darrers mesos a Catalunya


El PSOE està treballant en una modificació del Codi Penal que presentarà al Congrés per tal d'"actualitzar" el delicte de rebel·lió a l'actualitat. Així ho ha anunciat el secretari general dels socialistes en una entrevista a 'Los desayunos' de TVE, on ha afirmat que és "evident" que tal i com està tipificat actualment està "absolutament vinculat a cops militars" i no contempla actes que fins ara eren "inimaginables". La seva voluntat és actualitzar aquest delicte "a l'Espanya del segle XXI, del 2018" i davant de "fets inaudits com els dels darrers mesos".

Així, Sánchez, ha manifestat que cal actualitzar el codi penal per tal que aquest delicte serveixi per "defensar el bé jurídics que és la Constitució davant de responsables públics que es valen de la seva institució i posició política per violentar l'ordre constitucional". Ha afegit que en el cas que el govern espanyol impulsi aquest tipus de modificació el PSOE hi donarà suport i si l'executiu de Mariano Rajoy no ho fa prendran ells la iniciativa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats