Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


El Síndic alerta de l'impacte del 155 en polítiques socials i de la "regressió de drets" relacionada amb el procésRibó troba "inaudit" que ningú hagi comparegut ni al Congrés ni al Parlament per informar del 17-A


El Síndic de Greuges alerta en l''Informe al Parlament 2017' de l'impacte que està tenint una "aplicació desmesurada" de l'article 155 en polítiques socials i de la "regressió de drets" civils i polítics a Catalunya relacionada amb el procés. "S'ha viscut una sotragada de país tant per la vulneració de la Constitució i altres lleis per part de la Generalitat de Catalunya com per la resposta del Govern de l'Estat a aquestes vulneracions", recull l'informe que el síndic, Rafael Ribó, ha lliurat aquest divendres al president de la cambra, Roger Torrent.

El document també tracta els atemptats de Barcelona i Cambrils i exigeix l'accés de ple dret dels Mossos d'Esquadra als organismes estatals i internacionals de coordinació policial. Ribó troba "inaudit" que encara no s'hagi produït cap compareixença al Congrés dels Diputats per informar del 17-A, "com també ho és que no n'hi hagi hagut cap al Parlament, si bé en aquest cas té una altra explicació", ha puntualitzat.

En la presentació de l'informe després de lliurar-lo al president del Parlament, Ribó ha destacat que la "regressió" de drets civils i polítics és una "novetat molt gruixuda" del 2017, de la qual ja va advertir en el document 'Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d'expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d’Espanya', que va presentar l'abril de l'any passat. La institució ressenya que des d'aleshores han tingut lloc nombrosos esdeveniments, precipitats després de l'aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica el 6 i 7 de setembre.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats