Lleida
4 - 13° C (sol)
97% 26 km/h


El Suprem rebaixa 5 mesos la pena a Urdangarín, el condemna a 5 anys i 10 mesos i el deixa a un pas de la presóL'exduc de Palma pot recórrer en empara al TC o demanar l'indult per evitar entrar a la presó


El Tribunal Suprem ha condemnat l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarín, a 5 anys i 10 mesos de presó, 5 mesos menys que la pena imposada al febrer per l'Audiència de Palma pel cas 'Noos'. El Suprem el condemna per malversació, prevaricació, frau a l'administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències però l'absol del delicte de falsedat documental. La sentència ara ja és ferma però qui ha de decidir si Urdangarín entra a la presó és l'audiència balear. Actualment, Urdangarín està en llibertat provisional i ha de comparèixer un cop al mes davant un jutjat de Suïssa, on viu amb la família. Tot i això, l'exduc de Palma encara té alguna possibilitat d'evitar la presó: pot demanar l'indult o recórrer en empara davant el Tribunal Constitucional. Tanmateix, el TC no acostuma a paralitzar entrades a la presó de condemnats a més de 5 anys. Ho reconeix el mateix tribunal en la interlocutòria del cas dels feixistes que van atacar Blanquerna durant la diada del 2013 i que tenien condemnes fermes de fins a 4 anys.

L'Audiència de Palma cita dimecres Urdangarín, Torres i Matas per entregar-los el manament de presó

La Secció Primera de l'Audiència de Palma ha citat Iñaki Urdangarín, Diego Torres i Jaume Matas dimecres de les 9h a les 14h per entregar-los el manament de presó. L'audiència balear és la responsable d'executar la sentència del Tribunal Suprem, que aquest dimarts s'ha fet pública i que condemna de manera ferma l'exduc de Palma a 5 anys i 10 mesos, el seu soci a l'institut Noos, Diego Torres, a 5 anys i 8 mesos i l'expresident balear, Jaume Matas, a 3 anys i 8 mesos.

Per això, els ha citat demà per comunicar-los que hauran d'entrar a la presó. Es tracta d'un requeriment personal i, per tant, hauran de personar-se obligatòriament. Està per veure si l'Audiència de Palma donarà uns dies per a un ingrés voluntari a tots tres condemnats. Urdangarín podria intentar frenar l'ingrés a la presó presentant un recurs d'empara al TC demanant que se suspengui cautelarment la seva entrada a la presó.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats