Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


El tribunal alemany accepta extradir Puigdemont per malversació però no per rebel·lióEls jutges d'Schleswig-Holstein mantenen l'expresident en llibertat


L'Audiència territorial de Schleswig-Holstein ha decidit avui extradir Espanya a l'expresident català Carles Puigdemont per malversació de fons, però no pel delicte de rebel·lió.

El tribunal ha indicat així mateix que no percep inconvenients o impediments a l'extradició de Puigdemont, encara que no apunta dates concretes ni un període en el qual s'hagi de dur a terme aquesta operació, un procés que haurà d'executar la fiscalia.

A més, ha decidit que Puigdemont no entri a la presó preventiva, sense fer cas de la petició de la fiscalia, ja que "sempre" ha complert amb les obligacions derivades del seu estat actual de llibertat sota fiança

El tribunal indica en un comunicat que considera "no admissible" extradir el líder sobiranista per rebel·lió, com havia sol·licitat el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem espanyol, reiterant els arguments que ja havia exposat prèviament, en els quals apuntava que no es va produir el grau de violència "suficient".

Tampoc admet el delicte de pertorbació de l'ordre públic, que va plantejar també la Justícia espanyola en el cas que no s'admetés finalment el delicte de rebel·lió.

No obstant això, l'Audiència territorial de Schleswig-Holstein sí que considera "admissible" la petició d'extradició per un presumpte delicte de malversació de fons públics en relació amb l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats