Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


El TSJC pregunta a la fiscalia si ha d'investigar Aragonès i Jové per l'1-O



El president, Jesús Barrientos, Maria Eugènia Alegret i Carlos Ramos formaran la Sala d'Admissions que decidirà si assumeix la investigació d'Instrucció 13


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha preguntat a la fiscalia si cal investigar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el diputat i exsecretari general d'Economia Josep Maria Jové per un suposat delicte de desobediència en relació a l'1-O, com ha demanat el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona. Els tres magistrats que formen la Sala d'Admissions, el president del TSJC, Jesús Barrientos, i els magistrats Carlos Ramos i Maria Eugènia Alegret, han de decidir si assumeixen aquesta part de la investigació.

El magistrat d'Instrucció 13 atribueix a Aragonès un delicte de desobediència per no haver impedit la celebració del referèndum de l'1-O tot i les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional (TC). Així apareix en l'exposició raonada que el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer va enviar a l'alt tribunal català a finals de juliol. En aquest document, el jutge demana al TSJC que investigui Aragonès i també l'exsecretari general d'Economia Josep Maria Jové, en el seu cas per desobediència, malversació de fons públics i revelació de secrets, ja que tots dos són aforats per ser diputats al Parlament.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats