Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els impulsors de l'agrupació d'electors per una llista unitària criden els partits contraris al 155 a sumar-s'hiVolen que la candidatura estigui formada pels "presos polítics", el "govern a l'exili", els membres de la Mesa encausats i alcaldes


Els impulsors de l'agrupació d'electors per una llista unitària per les eleccions del 21-D han fet una crida als partits contraris a l'aplicació del 155 a sumar-se a la seva iniciativa. "Només guanyarem les eleccions si es plantegen com a plebiscitàries entre el bloc del 155 i el bloc dels que estem per la República catalana", ha assegurat aquest divendres una de les impulsores. Per això, emplacen els partits a "reunir-se i buscar acords" un cop hagin obtingut les 55.000 signatures necessàries per presentar una candidatura unitària en base a l'agrupació d'electors.

Els impulsors esperen haver-les recollit abans de les nou del vespre de dilluns 13 de novembre, però la voluntat és "superar" aquesta xifra abans que finalitzi el termini de presentació –el dia 17-. La llista estaria formada pels consellers empresonats i els 'Jordis', el "govern a l'exili", els membres de la Mesa encausats i alcaldes i alcaldesses.

La iniciativa ha estat anomenada pels seus impulsors 'Llista unitària 1 d'octubre' i neix de la fusió de dues plataformes: llistaunitaria.cat i respublica.cat. "Ens hem adonat que eren dues iniciatives complementàries", ha explicat un dels impulsors, Pere Pugès de respublica.cat. "Som una colla de gent que pretenem recollir les 55.000 signatures i res més", ha remarcat Pugès. Un cop les tinguin volen posar l'agrupació d'electors "al servei dels partits polítics". Han insistit que conviden no només al PdeCAT i ERC sinó que volen que "la CUP i aquells que estan contra 155 el i no volen estar en territori ambigu" també se la facin seva.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats