Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


ERC esdevé també primera força a Lleida en l’escrutini dels vots dels residents a l’estranger realitzat avui a la Junta Electoral ProvincialDestaquen els 714 vots d'Andorra, els 249 de França, o els més d’un centenar d’Argentina i del Regne Unit


La coalició Esquerra Republicana de Catalunya s’ha consolidat com a primera opció electoral a les comarques de Lleida en les eleccions generals Espanyoles, després de sumar-se avui, als resultats de la nit electoral, l’escrutini dels vots dels ciutadans i les ciutadanes residents absents a l’estranger, que s’ha realitzat durant la jornada d’avui a la Junta Electoral Provincial (JEP).

Així doncs, la candidatura encapçalada per Xavier Eritja, Inés Granollers, Nuria Juangran i Sergi Parramon al Congrés ha sumat 521 nous vots, seguida de les candidatures de Junts per Catalunya i del Partit dels Socialistes de Catalunya, amb 302 i 271 vots respectivament.

Pel que fa al senat la renovada senadora d’ERC-Sobiranistes, Sara Bailac, ha estat la més votada amb 665 vots, seguida dels seus companys de candidatura Miquel Caminal, amb 583, i Xavier castellana, amb 471. La també senadora de Junts per Catalunya, Mayte Rivero, ha quedat en quarta posició amb 421 dels vots escrutats avui.

En total, la Junta Electoral Provincial ha procedit a l’escrutini de 1653 vots al Senat i al Congrés, sobre els 2.384 votants censats prèviament de prop d’un centenar de països, entre els que destacaven els 714 d’Andorra, els 249 de França, o els més d’un centenar d’Argentina i del Regne Unit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats