Lleida
16-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


ERC i PDeCat “respecten” que els CDR els llençin brossa a les seusAcusen els partits independentistes de pactar “amb el 155”


Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van llençar ahir escombraries a les seus d’ERC i del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCat) de Tàrrega, Balaguer i Lleida, entre d’altres, uns actes que ambdós partits van dir que respecten.

Els CDR de Catalunya van donar a conèixer aquests actes ahir al matí mitjançant el seu compte de Twitter, on van compartir les fotografies de les seus dels partits amb les escombraries i altres deixalles a la seva porta, així com cartells amb consignes en contra les accions polítiques d’ERC i el PDeCat. Concretament, des dels CDR denuncien que aquests partits “han pactat amb el 155” i sostenen que “no treballen per fer efectiva la república”.

Carles Comes, president de la Federació Regional d’ERC a Ponent, va manifestar arran d’aquests actes que des d’ERC “respectem totes les opinions” i va defensar que “volem la unitat i l’hem dut a terme també des de la Diputació de Lleida”, i expressa que per la seva banda “porto 28 anys militant i sempre he treballat per la independència, i ara més que mai per aconseguir-la com a president”. “No hem canviat res”, va afirmar Comes, en relació a les acusacions sobre la ideologia d’ERC.

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera pel PDeCat i vicepresident de la Diputació de Lleida, va rebutjar “de ple” les accions dels CDR a les seus del seu partit i va afirmar que “no crec que aporti res de bo a l’independentisme, des del màxim respecte”. 

“L’independentisme necessita una altra cosa que no això”, va dir Latorre, que va voler remarcar que “totes les posicions són respectables”, però que no les comparteixen. “En democràcia s’ha de poder dir de tot”, va dir, “però rebutgem actes de sabotatge o vandalisme, perquè s’han de fer les coses amb respecte”.

Latorre va voler destacar que “si algú té gent a la presó, perseguida i a l’exili, som nosaltres”, en referència a les acusacions llençades via Twitter per part dels CDR.

Cap dels dos partits preveu prendre accions davant aquests fets, si bé des del PDeCat Latorre va manifestar que en cas d’haver-hi danys greus es reunirien per discutir la situació, tot i que no és el cas i, per tant, considera que és molt improbable que prenguin accions de cap tipus.

A altres localitats catalanes la situació va ser la mateixa. Les seus del PDeCat de Terrassa i Vic es van lllevar ahir amb escombraries i cartells a la seva porta denunciant els pactes “amb el 155” i titllant-los de “merda de partits”, igual que les seus d’ERC a les mateixes poblacions. També van tirar deixalles davant dels consells comarcals de l’Anoia, a Igualada, i de l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès. A Tarragona, van penjar cartells a les entrades de seus on es pot llegir “Cap concessió als nostres opressors” o “Aquesta terra no perdona els traïdors”.

Des del Parlament de Catalunya, cap portaveu, ni diputat o diputada d’ERC o del PDeCat va fer cap comentari sobre aquests actes dels CDR.

Els CDR acusen els partits sobiranistes de “no treballar per la independència”

Els CDR Catalunya va publicar ahir al matí un tuit on compartia les fotografies de diverses seus d’ERC i el PDeCat plenes de brossa i deixalles, així com cartells que rebuig a aquests partits polítics. Des de la xarxa social els van acusar de “no treballar per la independència” i de “detenció d’activistes”. Des del CDR Catalunya també van criticar els pactes que els partits independentistes han fet amb partits “del 155” i els van acusar de “menystenir els vots del poble”.

Des dels CDR Catalunya van exigir “la implementació del resultat de l’1-O” i van afirmar que als partits “se’ls omple la boca de presos polítics, però hi ha més de 700 activistes encausades”. El tuit conclou tot dient: “El poble mana i el Govern obeeix. Ho teniu clar?”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats