Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


ERC no donarà suport a la moció de PSOE i PDeCAT que demana diàleg dins del “marc de l’ordenament jurídic vigent”La CUP creu que la moció "vulnera greument la voluntat del poble"


ERC no donarà suport al Congrés a la moció pactada pel PSOE i el PDeCAT que insta el govern espanyol a “obrir un procés de diàleg polític amb el Govern de Catalunya on tothom pugui defensar les seves idees, aspiracions i projectes lliurement, sense imposicions ni impediments” i que afegeix que "aquest procés de diàleg ha d’acordar les vies legals i democràtiques que permetin a la societat democràtica determinar el seu futur en el marc de l’ordenament jurídic vigent".

Els republicans –que no revelen si votaran en contra o s'abstindran- han fet pública la posició amb una piulada, assegurant que "en democràcia s’ha de poder parlar de tot, i el límit és el respecte als drets fonamentals i als principis democràtics". El grup d'ERC del Congrés inicialment havia explicat que donarien suport al text, però ara afirmen a Twitter que "la llei és mutable i no pot ser l’argument per limitar el diàleg". "No donarem suport a la moció i treballarem per un diàleg sense condicions ni renúncies prèvies", afegeixen.

Pujol considera que la moció de PSOE i PDeCAT no entra en contradicció amb JxCat perquè és a favor del diàleg

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, considera que la moció pactada al Congrés entre el PSOE i el PDeCAT -i que demana un diàleg "sense imposicions" dins del "marc de l'ordenament jurídic vigent"- no entra en contradicció amb el grup parlamentari.

En una roda de premsa als faristols del Parlament aquest dimecres a la tarda, Pujol ha argumentat que la moció és a favor del diàleg i la negociació i que, per tant, no xoca ni amb JxCat ni tampoc amb el Govern. Segons el portaveu adjunt de JxCat, el fet "essencial" del debat és que la Constitució i els tractats internacionals que formen part de l'ordenament jurídic vigent permeten el referèndum: "Ara ja som al cap del carrer, i cal travessar-lo", ha conclòs.

La CUP creu que la moció pactada entre PSOE i PDeCAT "vulnera greument la voluntat del poble"

La CUP està molesta amb la moció que el PSOE i el PDeCAT han pactat al Congrés per instar els governs català i espanyol a portar a terme "un diàleg sense imposicions dins del marc de l’ordenament jurídic vigent". Per als anticapitalistes, el text "vulnera greument la voluntat del poble de Catalunya que es va manifestar massivament a la Diada per exigir el dret a l’autodeterminació". Segons el comunicat fet públic per la CUP, aquesta és, a més, "una mostra més de la intenció de tancar en despatxos tot allò que la gent, de forma autoorganitzada, ha aconseguit reivindicant als carrers".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats