Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


ERC registra al Congrés i Senat més de 200 preguntes al govern espanyol sobre la ''repressió i persecució'' a CatalunyaEls republicans esperen resposta escrita a qüestions relacionades amb l'actuació policial durant les protestes post-sentència, entre d'altres


Les diputades d'ERC al Congrés Marta Rosique i Montse Bassa, germana de l'exconsellera Dolors Bassa condemnada per sedició pel Tribunal Suprem, i el senador republicà Bernat Picornell han presentat una bateria de més de 200 preguntes a ambdues cambres en què demanen al govern espanyols qüestions relacionades amb la "repressió i persecució" que "l'estat espanyol" ha "exercit" a Catalunya els últims mesos en els àmbits "judicial, policial i polític". Els republicans esperen resposta escrita a les preguntes, que posen "èmfasi especial" segons el partit en actuacions que considera "especialment greus" que han tingut lloc "després d'anunciar-se la sentència dels presos polítics".

Algunes d'aquestes qüestions estan relacionades amb el desplegament i l'actuació policial durant les protestes post-sentència, però també n'hi ha d'altres que, per exemple, pregunten per què en un programa de Televisió Espanyola es va qualificar Vox de partit de centredreta.

Altres preguntes s'interessen per les declaracions d'un agent de la Policia Nacional en un reportatge per a una cadena de televisió francesa en què afirma que el cos de seguretat sempre dona suport als antiindependentistes.

Dins la bateria també hi ha preguntes sobre actuacions militars a Eivissa, sobre l'empresonament de joves estrangers a Lleida en el marc de manifestacions contra la sentència als presos independentistes o sobre les mobilitzacions a l'AP-7, a l'altura del Pertús, l'11 i 12 de novembre passat.

A banda, els republicans pregunten sobre els efectius que els diferents cossos policials tenen distribuïts a les Comunitats Autònomes espanyoles, sobre les seves condicions laborals o sobre les redistribucions d'agents que es fan al llarg de l'any, així com pels motius pels quals es duen a terme aquests moviments.

ERC també s'interessa pel cost que ha tingut el trasllat d'efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya els darrers cinc anys, o per l'objectiu i els resultats que han tingut els controls d'aquests dos cossos en aquest territori els darrers dos anys.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats