Lleida
11 / 19° C (pluja)
97% 26 km/h


Errejón deixa l'escó al Congrés per centrar-se en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de CarmenaReconeix que fa el pas per les "exigències" de membres de Podem i demana al partit d'Iglesias que renunciï a tenir candidatura pròpia


Íñigo Errejón dimiteix com a diputat de Podem al Congrés dels Diputats per centrar-se en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de Manuela Carmena (Mes Madrid). Errejón diu que pren la decisió "de manera personal", per "rebaixar el nivell de soroll i de drama" i després de les "peticions i exigències" de membres de Podem. Ara bé, sosté que manté la militància i que continua formant part del projecte liderat per Pablo Iglesias. "No abandono el partit que vaig fundar, continuaré essent militant de Podem, sinó que ara l'obro i incorporo més gent", ha defensat. En aquesta línia, ha demanat a Podem que abandoni la idea de presentar un altre candidat a la Comunitat de Madrid i que se sumin al projecte de Més Madrid.

El dijous passat, Íñigo Errejón, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van confirmar que estenien la marca de Carmena –Més Madrid- també a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Això certificava, doncs, el divorci entre Errejón i Iglesias a Podem, la relació dels quals estava ja deteriorada després del congrés de Vistalegre de 2016.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats