Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


Iglesias critica la proposta de Sánchez de modificar la Constitució per evitar el bloqueig de la investiduraAssegura que la idea “va contra l’esperit de la Constitució, que consagra un sistema parlamentari, i no presidencialista”


El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat aquest dijous la intenció del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de modificar l’article 99 de la Constitució –que regula el sistema d’elecció del president per part del Congrés- per evitar futurs bloqueigs en la investidura.

Segons Iglesias, la idea “va contra l’esperit de la Constitució, que consagra un sistema parlamentari, i no presidencialista”. Iglesias ha recordat a Sánchez que “quan un polític guanya les eleccions ha d’assolir acord amb altres”, perquè “entre un sistema que faci que un partit amb el 27% dels vots tingui tot el poder i un en què els partits d’hagin d’entendre i compartir el poder, és molt millor el segon”.

Pel que fa a les negociacions de la investidura, Iglesias ha lamentat que s’hagi assabentat per la premsa de la intenció de Sánchez de trucar-lo per crear dos grups de treball per reiniciar el diàleg, i ha reclamat a Sánchez que renunciï al “govern monocolor”. Sánchez, ha dit, “ha de renunciar a una línia vermella” que és “el govern monocolor”. 

Amb tot, s’ha mostrat convençut que les negociacions “acabaran bé”, és a dir, amb un “govern de coalició”. “Volem que sigui al juliol, però si el president no vol estem disponibles tot el mes d’agost per negociar, transigir i per arribar a un acord”, ha dit. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats