Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


JxCat carrega contra Torrent per decidir “unilateralment” acudir a Estrasburg sense pactar-ho amb PuigdemontSabrià, sobre les crítiques de JxCat: “No és seriós, ni rebut, ni just”


Junts per Catalunya (JxCat) està molt molesta amb el president del Parlament, Roger Torrent, després de saber que vol presentar una demanda de mesures cautelars al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg per “defensar” la investidura de Carles Puigdemont. Segons el portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol, Torrent no havia informat Puigdemont i ha actuar “de manera unilateral i arbitrària”.

“Rebem la decisió amb perplexitat”, ha dit, carregant contra la iniciativa. I és que JxCat creu que la demanda “no calia” fer-la sense pactar-ho amb el candidat a la investidura perquè “xoca frontalment amb les estratègies de legítima defensa” de Puigdemont. “Aquestes coses s’han de parlar, treballar bé i cosir. Ens hauríem trobat còmodes amb més diàleg i sense tirar pel dret. Parlem d’institucions però també de situacions personals que són complexes”, ha retret Pujol visiblement molest durant una roda de premsa al Parlament.

Sabrià, sobre les crítiques de JxCat: “No és seriós, ni rebut, ni just”

El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha comparegut aquest dimarts a la tarda per replicar les crítiques que JxCat ha llençat contra el president del Parlament, Roger Torrent, en retreure-li que hagi decidit “unilateralment i sense parlar amb Carles Puigdemont” portar la investidura al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

El republicà s’ha mostrat “perplex” per la reacció de JxCat, tot assegurant que acudir a la justícia europea “va ser una iniciativa seva”. “Això no és seriós, no és de rebut, i no és just”, ha etzibat davant les crítiques rebudes per Torrent. En aquest sentit, el portaveu d’ERC ha volgut demanar a JxCat que “totes les parts” de la negociació que estan portant a terme “treballin amb el màxim rigor les propostes, que es faci amb responsabilitat i discreció, que se sigui seriós, que s’acabi amb les filtracions, els rumors i els intents de desgastar-se”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats