Lleida
5 / 24° C (sol)
97% 26 km/h


JxCat, sobre les peticions d'aplicar el 155: "Prou! Que deixin en pau Catalunya"Eduard Pujol insisteix que és "importantíssim" que la societat europea "s'amari de la injustícia" del judici al Suprem


El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha afirmat aquest diumenge que és un "disbarat enorme" que la política espanyola reivindiqui "amb lleugeresa" que es torni a aplicar el 155. "Que deixin en pau Catalunya, que ens deixin en pau a les nostres llibertats i drets, que no juguin amb un artefacte que ens fa fet mol mal. Prou!", ha exigit en declaracions als mitjans des de Brussel·les, on el grup parlamentari es reuneix amb l'expresident Carles Puigdemont.

D'altra banda, el portaveu adjunt de JxCat ha exigit que els presos citats a declarar a la comissió del 155 puguin fer-ho "de manera telemàtica o presencial" i ha apuntat que si el Suprem no els ho permet serà una "nova estafa a la democràcia".

"Els deixaran complir amb una obligació que tenen com a citats en aquesta comissió? Els permetran exercir un dret que tenen com a ciutadans per explicar-se?", s'ha preguntat Pujol, que ha indicat que "seria escandalós" que no compareguessin. En aquest sentit, ha assegurat, espera que la justícia espanyola tracti el Parlament com una institució "amb tots els seus drets".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats