Lleida
11 / 19° C (pluja)
97% 26 km/h


La fiscalia escocesa demana més informació a l'Estat sobre els càrrecs contra PonsatíLa defensa de la consellera destituïda explica que això és “positiu” pel seu cas, que tornarà als tribunals en una nova vista preliminar el 12 de juny


La fiscalia escocesa ha demanat més informació a la justícia espanyola sobre els càrrecs contra la consellera destituïda pel 155 Clara Ponsatí. Així ho ha pogut confirmar l’ACN després de la vista preliminar que ha tingut lloc aquest dimarts als tribunals d’Edimburg arran de l’euroordre que demana l’extradició de Ponsatí a Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics.

Segons el representant legal de l’exconsellera d’Ensenyament, Aamer Anwar, el fet que el ministeri públic escocès requereixi més informació sobre els càrrecs és “positiu” pel cas. “Espanya no ha especificat ni un sol acte de violència atribuïble a Clara Ponsatí i les acusacions a les quals fa front són una grotesca distorsió de la veritat”, ha dit a la sortida del tribunal Anwar. Després de la vista “procedimental” d’aquest dimarts, la nova cita judicial serà el 12 de juny, quan tindrà lloc una nova vista preliminar del cas, ha informat la defensa en sortir dels tribunals. Segons el calendari, una altra sessió d’aquest tipus es farà el 5 de juliol mentre que el 30 del mateix mes és la data oficial d’inici de la vista sobre l’extradició de Ponsatí.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats