Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


La Fiscalia no demanarà reactivar les euroordres de detenció fins que el jutge dicti l'escrit de processamentVol esperar a què Llarena acabi la instrucció de la causa per demanar que s'arresti i entregui Puigdemont, Ponsatí, Puig, Comín, Serret i Gabriel


La Fiscalia no demanarà al jutge del Suprem Pablo Llarena que reactivi les ordres europees de detenció i entrega contra Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Antoni Comín, Meritxell Serret i Anna Gabriel fins que dicti la interlocutòria de processament. És a dir, el ministeri públic vol esperar que el jutge acabi tota la instrucció i processi tots els investigats. En l'escrit de processament, el jutge instructor fixa els delictes pels quals tots els investigats aniran a judici.

En un comunicat, avança que serà en aquest moment quan es valorarà tornar a sol·licitar al Suprem que demani a les policies europees que detinguin i entreguin davant la justícia espanyola tots els investigats que estan, actualment, fora de l'Estat. La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va ser la primera en dictar una ordre de detenció quan Puigdemont i la resta de consellers van marxar a Bèlgica i no van anar a declarar el passat 2 de novembre. Quan la causa va passar a mans del Suprem, però, el jutge instructor Pablo Llarena va desactivar les euroordres per por que tots ells fossin lliurats a la justícia espanyola per menys delictes que la resta d'investigats a la causa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats