Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La majoria del Congrés rebutja despenalitzar les injúries al Rei tot i la sentència del TEDHPP, PSOE, Ciutadans, UPN i Fòrum Astúries han desestimat la proposta d'ERC


PP, PSOE, Ciutadans, UPN i Fòrum Astúries han rebutjat avui la proposta d'ERC de despenalitzar les injúries a la Corona, en un debat al Congrés sobre el que ha planejat la condemna a Espanya del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que entén que la crema de fotos del Rei és llibertat d'expressió.

A falta de la votació, que tindrà lloc en finalitzar el Ple, els grups s'han posicionat durant el debat de la presa en consideració de la proposició de llei d'ERC, que no es tramitarà si els grups voten el que han anunciat.

No és la primera vegada que els sobiranistes intenten que surti endavant la seva proposta de treure del Codi Penal les injúries a la Corona i els ultratges a Espanya. Ho va fer en 2008, 2011 i 2012 sense èxit i, fins i tot, al desembre de 2016 a la Comissió de Justícia de la Cambra, que tampoc li va donar suport.

Ha estat el diputat d'ERC Gabriel Rufián l'encarregat de defensar-la, en una intervenció amb la qual ha pretès convèncer el PSOE perquè es posés de la seva part, ja que de PP i Ciutadans "res" esperava.

Després d'enumerar una sèrie d'exemples que, per a ell, són ofenses a la pàtria, com "perdre 40.000 milions en un rescat bancari" o que "lladres i gàngsters" diguin en seu parlamentària "és el mercat, amic" -en al·lusió a l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato- quan se'ls demana explicacions, Rufián s'ha dirigit al PSOE per preguntar-li què faria després de la sentència del TEDH.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats