Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


La Mesa del Senat confirma la suspensió de Romeva com a senadorPSOE i PP rebutgen la petició de reconsideració i acorden mantenir el nombre de senadors de la cambra alta


La Mesa del Senat ha confirmat aquest dimarts la suspensió de Raül Romeva com a senador d'ERC. El PSOE i el PP han votat a favor de mantenir la suspensió i han rebutjat la petició de reconsideració de la decisió que va presentar Romeva. El PNB ha tornat a votar en contra de la suspensió, tal com va passar quan van decidir suspendre'l en base a l'article 384bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de la Mesa, la socialista Cristina Narbona, després de la reunió. La Mesa també ha decidit mantenir el nombre de senadors en 265. Narbona ha argumentat que la suspensió de Romeva "no altera la seva condició formal de membre" del Senat encara que no pugui exercir les seves funcions i per això es manté el quòrum de la cambra alta.

La Mesa del Congrés rebutja les peticions de reconsideració de la suspensió dels presos independentistes

La Mesa del Congrés dels Diputats ha rebutjat les peticions de reconsideració d'ERC i JxCat de la suspensió dels presos independentistes com a parlamentaris i ha confirmat la suspensió d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

Els dos partits independentistes van presentar escrits en els quals demanaven a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, que garantís els drets dels quatre diputats en presó preventiva. ERC i JxCat també van argumentar que l'article 384bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal amb el qual se'ls va suspendre no era aplicable i la Mesa no era competent per fer-ho.

A la reunió d'aquest dimarts, la Mesa ha ratificat la suspensió amb l'única oposició de Podem, que ha mostrat el seu desacord. La Mesa del Congrés també ha tornat a rebutjar per unanimitat que JxCat tingui grup propi a la cambra baixa. JxCat forma part del grup mixt després que la Mesa rebutgés que es constituís com a grup perquè no compleix els requisits que marca el reglament parlamentari.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats