Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Moncloa farà pública la tesi doctoral de SánchezEstarà penjada a Internet a partir de demà


La Moncloa ha decidit finalment digitalitzar i difondre la tesi doctoral amb què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va obtenir el doctorat d’Economia de la Universitat Camilo José Cela (UCJC), segons ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i ha confirmat el propi Sánchez després.

Contraresta d’aquesta manera la pressió que rep des d’aquest dimecres quan –després de la dimissió de Carmen Montón pel cas del seu màster- Albert Rivera va emplaçar el president espanyol a aclarir els termes de la seva tesi pels dubtes que segons va apuntar generava el fet que no fos pública. Aquest dijous diversos mitjans han publicat informacions acusant el president espanyol de plagi en aquesta tesi, un extrem que el propi Sánchez ha desmentit en un missatge al seu compte de Twitter on ha negat rotundament cap mena de plagi i on ha advertit que emprendrà accions legals si no es corregeixen aquestes informacions.

La Moncloa fa el pas després que el líder del seu soci parlamentari, Pablo Iglesias, s’hagi sumat a les veus que demanaven al president espanyol que fes públic el contingut de la tesi que porta per títol ‘Innovaciones de la diplomàcia econòmica espanyola: Análisis del sector público (2000- 2012)’, i també després que PP i Cs hagi sumat els seus escons per forçar la compareixença del president espanyol al Congrés dels Diputats.

La Universitat Camilo José Cela confirma la "normalitat" del procés d'avaluació de la tesi doctoral de Sánchez

La Universitat Camilo José Cela de Madrid ha emès un comunicat on confirma la "normalitat" del procés d'avaluació de la tesi doctoral que el 2002 va presentar el president espanyol, Pedro Sánchez. La universitat assegura que s'ha revisat tot el procés, de manera interna i externa, i també tota la documentació que existeix a la universitat i que tot es correspon amb la normalitat.

"Tot està d'acord a la normativa vigent i als protocols de verificació i controls habituals en l'àmbit universitari", recull el comunicat. La universitat, a més, amplia l'horari de la biblioteca fins a les 22h d'aquest dijous per permetre l'accés i consulta de la tesi. La Moncloa ha anunciat que a partir de demà la tesi estarà penjada a Internet i es podrà consultar. Sánchez és doctor en economia per un treball titulat 'Innovacions en la diplomàcia econòmica espanyola: Anàlisis del sector públic (2000-2012).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats