Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’acord per derogar la reforma laboral enfronta PSOE i PodemosEl pacte amb EH Bildu obre una escletxa al govern


El pacte signat pel PSOE, Unides Podem i EH Bildu ha destapat les diferències sobre l’abast de la derogació de la reforma laboral dins del govern de coalició.

El vicepresident segon i líder d’Unides Podemos, Pablo Iglesias, va destacar que la derogació serà total, perquè així consta en l’acord. “En l’acord d’Unides Podem amb el PSOE per a la legislatura, per a la investidura i per al Govern de coalició no es parla de derogació parcial; es parla de derogació de la reforma laboral. Això és un acord de Govern de coalició. En el pacte que se signa ahir, que signen els màxims responsables dels tres grups parlamentaris, aquest és l’acord”, va remarcar, una opinió que també compartia la responsable de la cartera d’Igualtat, Irene Montero: “El signat està signat”, va assegurar en una entrevista a la televisió.

Però el PSOE va transmetre una idea diferent: La derogació serà parcial, és a dir, desapareixeran l’acomiadament per absentisme o determinades limitacions en els convenis col·lectius. És el que va dir el titular de Transports, José Luis Ábalos i argumenta que va tancar el pacte amb Bildu amb l’objectiu de salvar la pròrroga davant la “irresponsabilidat” del PP.

Després de l’empipament dels empresaris, però, el Govern va garantir que qualsevol modificació de la reforma laboral es farà de manera dialogada amb els agents socials. La vicepresidenta per a Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va assegurar que seria “absurd i contraproduent” obrir ara un debat sobre la reforma laboral.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats