Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Lamela comunica formalment el processament a Trapero, Laplana, Soler i PuigEn un procediment de poc menys de 30 minuts a l’Audiència Nacional


La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha comunicat formalment al Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la seva intendent, Teresa Laplana, l’exdirector dels Mossos Pere Soler, i l’exsecretari d’Interior César Puig, la interlocutòria del seu processament per suposats delictes de sedició pels fets dels dies 20 i 21 de setembre i per l’operatiu de l’1-O.

Ha estat un procediment breu, de menys de 30 minuts, on Trapero, Soler i Puig han assistit presencialment a l’Audiència Nacional acompanyats dels seus advocats per rebre la interlocutòria, mentre que Laplana ho ha fet per videoconferència. El primer en arribar a l’Audiència ha estat César Puig. Després ho han fet, per separat, Pere Soler i Josep Lluís Trapero. No hi ha hagut preguntes ni tampoc declaracions dels imputats. La jutgessa s'ha limitat a demanar-los si estaven d'acord amb l'auto de processament, i tots han dit que no. Les defenses de Trapero, Puig i Soler ja havien presentat anteriorment els seus respectius recursos.

Lamela ha comunicat personalment els delictes que imputa a l'excúpula dels Mossos destituïda en aplicació de l'article 155 de la Constitució. L'advocat de César Puig, Jaume Alonso Cuevillas, ha afirmat posteriorment via Twitter que aquest ha estat un "simple formalisme rutinari inútil que demostra l'anacronisme d'un sistema judicial decimonònic".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats