Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'Associació 11-M demana no convertir el judici dels atemptats en una "teoria de la conspiració" entre cossos policialsL'entitat fa una crida al Ministeri de l'Interior perquè reconegui i indemnitzi totes les víctimes del 17-A i denuncia que hi ha persones que n'han quedat fora


L'Associació 11-M d'afectats pel terrorisme ha demanat que el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils no es converteixi en un enjudiciament de la tasca dels diferents cossos policials ni s'alimentin "teories de la conspiració" per la participació que va tenir cadascun d'ells. En una entrevista a l'ACN, el lletrat Antonio Garcia defensa que el primer ha de ser la defensa i protecció de les víctimes i que alimentar aquest tipus de teories –especialment pel context polític en què es van produir els atemptats- les perjudica. "Ja vam patir les terribles conseqüències d'arribar a un judici per terrorisme amb uns enfrontaments per obtenir rèdits polítics o partidistes i seria terrible tornar a caure en l'error", alerta en relació als fets de l'11 de març de 2004 a Madrid. El lletrat també fa una crida al Ministeri de l'Interior perquè reconegui totes les víctimes dels atemptats i les indemnitzi i afirma que saben de casos de persones que, tot i patir lesions i tenir seqüeles, n'han quedat fora.

L'Associació 11-M, presidida per Pilar Manjón, exerceix l'acusació popular en el cas dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Ara que està a punt de complir-se el primer aniversari, un dels seus lletrats, Antonio Garcia, fa balanç del paper que juguen les víctimes en el procediment judicial.

Tot just la setmana passada el jutge de l'Audiència Nacional que investiga els atemptats, Fernando Andreu, va aixecar parcialment el secret del sumari. Segons Garcia, un any és un termini "excessiu" i apunta, a més, que encara queda una part important (referida a comunicacions, entrades i registres o peticions d'informació a altres països) que continua secreta. "S'està dilatant en excés i es podria aixecar totalment perquè totes les parts tinguem tots els arguments per exercir la tasca", ha manifestat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats