Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


L'Audiència Nacional confirma el delicte d'enaltiment del terrorisme per a Pablo Hasél però li rebaixa la pena a 9 mesosPodria entrar a la presó perquè ja va ser condemnat a dos anys de presó pel mateix delicte l'any 2014


L'Audiència Nacional ha confirmat la condemna per un delicte d'enaltiment del terrorisme al raper lleidatà Pabo Rivadulla, més conegut com Pablo Hasél, però li ha rebaixat la pena a nou mesos i un dia de presó i a una multa de 5.040 euros "pels comentaris denigrants i enaltiment de persones condemnades per delictes de terrorisme", relacionades amb els GRAPO i ETA, escrits a Internet entre els anys 2014 i 2016. Els motius que han dut la Sala a atenuar la pena al seu mínim legal possible han estat que el fet que les organitzacions terroristes que enalteix "fa un temps que no duen a terme accions terroristes" i per tant "el perill de revifar-les és menor".

A més, recull la sentència, "objectivament, les expressions incitants a Internet emeses per l'acusat, en aquesta ocasió són més mesurades i menys explícites que aquelles per les quals se'l va condemnar anteriorment", en referència a la condemna a dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme imposada per l'Audiència Nacional el 2014 i ratificada pel Tribunal Suprem el 2015, en referència a uns vídeos publicats a internet entre el 2009 i el 2011. El raper lleidatà podria doncs entrar a la presó tot i la rebaixa d'aquesta segona pena imposada, tenint en compte aquests antecedents. La sentència emesa aquest divendres, però, admet encara recurs de cassació.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats