Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h


Llach canta 'L'Estaca' a la Meridiana per donar suport al 130è dia del tall independentistaLa fita arriba enmig del xoc entre l'Ajuntament, que vol acabar amb l'acció, i el Govern, que no la desautoritza


Lluís Llach ha tornat a cantar el que va esdevenir un himne popular de resistència antifranquista, 'L'Estaca', aquest dijous a la nit. Ho ha fet a l'avinguda Meridiana de Barcelona, en una acció de suport als independentistes que des de fa 130 dies tallen el trànsit d'aquesta artèria de la capital catalana com a protesta per la sentència de l'1-O. Llach ha estat acompanyat de desenes dels protagonistes que diàriament mostren el seu rebuig a la decisió del Tribunal Suprem de condemnar amb penes de fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició els líders sobiranistes. En acabar de cantar la cançó Llach ha dit als concentrats: "Som rics en apallissaments, som rics en persecucions, però sobretot som rics en futur, no ho oblideu mai".

El suport del cantant i exdiputat a la protesta de la Meridiana arriba en ple enfrontament entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat a l'entorn d'aquesta qüestió. El govern local reclama a l'autonòmic que posi fi als talls, atès que són seves les competències de seguretat ciutadana, adduint les pèrdues que generen al comerç o les incomoditats que causen al veïnat d'aquesta zona de la ciutat. Entre els manifestants, però, també hi ha comerciants, com n'és exemple la llibreria "compromesa amb la independència" Sagitari Llibres, autora d'un dels vídeos que s'ha difós a les xarxes socials amb l'actuació de Llach.

De la seva banda, el Govern no ha volgut fins ara desautoritzar la iniciativa, escudant-se en el dret a la manifestació que tenen els seus protagonistes. El tall té lloc cada dia entre les set de la tarda i les deu de la nit, i en algunes ocasions ha estat escenari d'enfrontaments entre els manifestants i grups de caire feixista.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats