Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Llorens vota per error en contra de l'exhumació de les restes de FrancoEl diputat per Lleida i Posada es van oposar al decret per exhumar les restes del dictador, quan la resta del PP s'hi va abstenir


El Congrés dels Diputats ha aprovat avui, amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris excepte l'abstenció del PP i Ciutadans, el decret de modificació de la Llei de Memòria Històrica que permetrà exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos.

Els diputats que han donat suport al decret han trencat en aplaudiments i han dirigit les seves mirades cap a la tribuna de convidats, en la que seguien el debat víctimes de la dictadura i l'hispanista i historiador Ian Gibson.

Malgrat l'abstenció anunciada pel PP, dos diputats d'aquest grup han votat en contra de l'exhumació de Franco: l'expresident del Congrés Jesús Posada i el diputat José Ignacio Llorens, tot i que fonts del PP han assegurat a EFE que s'ha tractat d' un error.

A més de la convalidació del decret, el Congrés ha aprovat que es tramiti com a projecte de llei, el que permetrà introduir esmenes al text durant la seva tramitació parlamentària.

En defensa del decret llei, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha alertat que no hi haurà "pau sense justícia" mentre es mantingui la "atroç anomalia" que suposa que el dictador estigui enterrat al costat de les seves víctimes, alhora que ha criticat a PP i Ciutadans per "posar-se de perfil" enfront de la dictadura.

De l'altre costat, PP i Ciutadans han criticat que l'exhumació de Franco es faci per decret quan no està justificada la seva urgència 43 anys després de la seva mort i han acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, d'utilitzar aquest assumpte com una "cortina de fum "per tapar la seva incompetència i la seva debilitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats