Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


L'Orfeó Català i Músics per la Llibertat posen banda sonora a Lledoners amb la mirada posada en el judici de l'1-OEls organitzadors no parlen de ''comiat'' però veuen provable que sigui el darrer acte abans que traslladin els presos a Madrid


Amb un repertori de cançons tradicionals catalanes com ara 'Muntanyes del Canigó' o 'El Rossinyol', una seixantena de cantaries de l'Orfeó Català han ofert aquest diumenge al migdia un recital al pla de Lledoners. De manera voluntària, els cantaires s'han volgut afegir als actes que s'organitzaven fora de les presons i Lledoners ha estat l'última parada. Han completat així, el concert de Músics per la Llibertat, que ha repassat temes emblemàtics com 'L'estaca' o 'El cant dels ocells'. Unes 3.500 persones segons l'organització s'han desplaçat fins a l'exterior de la presó per celebrar un acte més de suport als polítics presos. Segons Jordi Pesarrodona, no volen parlar de ''comiat'' però han reconegut que és provable que sigui el darrer acte abans que els presos es traslladin a Madrid.

Pesarrodona ha recalcat que l'acte de l'Orfeó Català, al costat de Músics per la Llibertat, és una mostra de la ''força de tot un poble'' i ha recordat que la ciutadania vol estar al costat dels polítics empresonats. Pesarrodona ha definit el recital com un repertori perquè els presos marxin ''abrigats'' cap a Madrid. Tot i això, per l'organitzador de molts dels actes que es desenvolupen al Pla de Lledoners, aquest diumenge no era un comiat. Malgrat reconèixer que és provable que sigui el darrer dia que es pot fer abans que els presos siguin traslladats a Madrid, ha recordat que les mobilitzacions continuaran allà on siguin per demostrar que s'està ''tossudament alçats''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats