Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Maragall aposta per un Govern "ampli" que vagi més enllà de la suma ERC i JxCatEl president de grup municipal d'ERC diu que l'aliança dels comuns i el PSC a Barcelona no limita una possible entesa amb CatECP


El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, aposta per un Govern que vagi més enllà de l'independentisme i pugui sumar també els comuns. En una entrevista a RAC1, Maragall ha posat damunt la taula la necessitat d'aprovar uns pressupostos de cara al 2020 al Parlament, i amb la voluntat de fer-ho de la mà dels comuns.

"Si això es transforma, després d'unes eleccions, en un govern encara més ampli, tant de bo", ha expressat Maragall, que ha recordat que aquesta era una fórmula que també desitjaven per Barcelona i que els comuns "hi van renunciar" per mantenir l'alcaldia amb una aliança dels socialistes. Malgrat tot, ha afirmat que "això ni limita ni hauria d'impedir que a Catalunya i a Barcelona torni a aparèixer aquest criteri".

Critica la manca de lideratge dels comuns a Barcelona: "L'alcalde és ara Pedro Sánchez"

El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, creu que l'alcalde de Barcelona no és Ada Colau, sinó Pedro Sánchez. En una entrevista a 'RAC1', Maragall ha expressat que és evident que qui té la iniciativa són els socialistes i que la governació és el tàndem Jaume Collboni – Manuel Valls. Maragall ha lamentat el paper de Barcelona en Comú en la gestió de la seguretat a la ciutat, a qui ha acusat d'adoptar el rol "d'espectador crític". "Es podria arribar a dir que l'alcalde de la ciutat és Pedro Sánchez", ha anotat Maragall, que creu que el lideratge dels comuns i de Colau està desaparegut davant "una força que està imprimint un caràcter contradictori al de la ciutat". "És trist que hagin de fer de comparsa d’aquesta deriva", ha afegit.

Maragall creu que cal repensar el model de seguretat de la ciutat i ha lamentat que el 40% dels agents de la Guàrdia Urbana se'n vagin de vacances a l'estiu, en una ciutat que "atrau nous ciutadans i turisme, però també delinqüència organitzada". A més, ha apostat perquè l'actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos estigui coordinada i que la política de seguretat vagi més enllà dels dispositius contra els manters.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats