Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Només el ‘bloc del 155’ se suma a la suspensió dels diputatsL’oposició demana als partits independentistes que respectin la posició del jutge Pablo Llarena de suspendre sis diputats acusats de rebel·lió.


La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, va assegurar ahir que les resolucions judicials s’han de “complir” i que no es poden votar al Parlament per “si agraden o no”.

 

La líder de Cs a Catalunya es va referir així a la possibilitat que els partits independentistes portin a votació a la cambra la suspensió dels diputats dictada pel jutge Pablo Llarena. Arrimadas va argumentar que la suspensió “és clara” i que els diputats no poden cobrar, votar ni delegar el vot.

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va instar el Parlament a acatar la suspensió dictada pel jutge Llarena. “Les resolucions judicials s’han de complir i no es poden sotmetre a una votació”, va afirmar Iceta, en referència a la possibilitat que la cambra porti la suspensió al ple.

El primer secretari va insistir en el fet que totes les resolucions judicials són “opinables”, però també va voler deixar clar que s’han d’acatar. Sobre la manera com fer-ho, es va mostrar caut i va preferir no fer cap valoració fins a veure l’informe jurídic de la Cambra.

Seguint en la mateixa línia, el diputat del PP, Xavier García Albiol, va assegurar que el seu grup és partidari que els lletrats del Parlament es posicionin sobre la possible substitució temporal dels diputats que proposa el jutge Pablo Llarena en la interlocutòria en què també els suspèn de funcions. Demanar el criteri dels lletrats “és el més prudent i correcte”, va assegurar en roda de premsa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats