Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Òmnium “acusarà” l’Estat als carrers de Catalunya i Europa durant el judici de l’1-O amb la campanya ‘Judici a la democràcia’Un miler de “judicis populars”, manifestacions, un diari mensual o actes de “pressió” a les institucions europees, entre els actes previstos


Òmnium Cultural ha llençat aquest dissabte la campanya ‘Judici a la democràcia’ amb què l’entitat denunciarà al carrer “la injustícia” del judici a l’1-O mentre s’estigui celebrant, amb una bateria d’accions tant a Catalunya, com a les institucions comunitàries i algunes capitals europees, entre elles Madrid. Amb el lema ‘Jo acuso’, l’entitat impulsa la seva campanya “més ambiciosa” i que inclou l’organització de 1.000 judicis populars per explicar “l’aberració jurídica i democràtica” del judici a l’1-0, l’edició d’un diari mensual sobre el judici que es repartirà als grans nuclis urbans, manifestacions a Catalunya i accions a Europa, una “potent” campanya de comunicació, o actes informatius i de “pressió” a les institucions europees amb l’ajuda d’advocats, entre altres.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha dit que la campanya vol “fer sentir” al carrer “la veu” dels polítics presos al judici.

La campanya ‘Judici a la democràcia’ arrencarà coincidint amb l’inici del macro judici per l’1-O. Segons Marcel Mauri l’ambició és que hi hagi “actes cada dia en algun lloc del país” per explicar “que vivim en una situació d’excepcionalitat” i per desmuntar l’argumentació jurídica que hi ha darrere les acusacions als polítics presos i als altres encausats.

Òmnium fa seva la idea que davant un “judici polític” no s’ha de sortir “a la defensiva”, sinó acusant l’Estat d’actuar injustament. “Ens quedarem a casa o plantarem cara”?”, ha demanat Mauri als milers de persones que aquest dissabte han pujat al Castell de Montjuïc per assistir a la presentació de la campanya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats