Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Oriol Pujol pacta amb la Fiscalia una pena de dos anys i mig pel 'cas ITV' i evitarà el judiciL'exdirigent de CDC reconeix haver cobrat comissions il·legals però podria acabar no entrant a presó


L'exdirigent de CDC Oriol Pujol ha signat aquest dimecres un nou pacte amb la Fiscalia en el qual accepta la pena de dos anys i mig de presó pel 'cas ITV' i una multa de 55.000 euros. Aquest cop, el pacte ha estat signat per tots els acusats, de manera que podran evitar un judici amb jurat popular sobre aquest cas.

Pujol reconeix haver cobrat comissions il·legals a través de la seva dona en favor d'empresaris amics en l'adjudicació d'estacions d'ITV. Pujol podria evitar igualment l'ingrés a presó si les penes es computen individualment o bé s'acaba substituint per una multa. Per a la seva dona, Anna Vidal, la Fiscalia ha rebaixat la pena a 15 mesos i 15 dies de presó, que se substituirà per una multa, de manera que evitarà l'ingrés a presó.

Aquest és el segon pacte al que arriba Oriol Pujol amb la Fiscalia per aquest cas. L'anterior no va ser signat per tots els acusats i una jutge de l'Audiència de Barcelona el va denegar per aquest motiu. Ara, l'acord sí que és amb tots els acusats, de manera que evitaran un judici amb jurat popular. L'Audiència de Barcelona haurà d'acollir una vista en la qual tots els acusats hauran de ratificar el pacte i es preveu que hi hagi una sentència de conformitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats