Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Puigdemont diu que no estaria "fora de lloc" el suport a Sánchez si s'emmarca en la "unió estratègica" de l'independentismeL'expresident descarta la conveniència d'unes noves eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència perquè traurien "fortalesa"


L'expresident del Govern Carles Puigdemont no veuria amb mals ulls donar el suport per a la investidura a Pedro Sánchez com a president si la decisió s'aborda des de la unitat de l'independentisme. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont diu que no estaria "fora de lloc" un rebuig o un suport al candidat socialista "si les dues coses s'analitzen i s'emmarquen en una decisió estratègica de què més convé" a l'independentisme. "Si només és una decisió de l'hortet polític respectiu, difícilment podrem avançar en la línia que la gent ens demana", ha argumentat l'expresident, que aquest dimarts publica el llibre 'Reunim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat'.

Tot i això, l'expresident ha manifestat que els socialistes actuen igual que els populars quan ocupaven el govern espanyol: "No són diferents, excepte en el llenguatge", ha asseverat, pel que fa a Catalunya. "Si a partir d'ara els socialistes es converteixen en una força dialogant, endavant", ha dit. "Allò que hagi de fer l'independentisme a Madrid, ho hem d'abordar de manera conjunta", ha reivindicat.

Després del pacte entre PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona, Puigdemont ha considerat que va ser un "error" i que els pactes amb el PSC són "comprensibles" sempre que es produeixin "emmarcats en una lògica d'unitat". Així, cal plantejar si "per a aconseguir aquesta fita, desafiament o repte, l'independentisme convé que faci aquest pas o d'aquesta manera". 

Sobre la possibilitat de convocar eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència, Puigdemont creu que la legislatura ha de poder "aguantar" i que pensar en convocar uns comicis com a reacció a les sentències els trauria "fortalesa". Demana, doncs, que el Govern "continuï treballant": "Si volem donar una resposta, convé que el Govern funcioni".

Puigdemont també ha destacat el "lideratge inqüestionable" dels polítics independentistes empresonats. Creu que si la sentència és condemnatòria i els impedeix fer política, n'han de continuar fent perquè l'independentisme els necessita. "Necessitem el seu lideratge polític i moral", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats