Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Puigdemont diu que no hi ha "barrots ni exilis" que puguin dissuadir els catalans de "decidir lliurement el seu futur"El president, que es reuneix amb Anna Gabriel i Benet Salellas a Brussel·les, està "disposat" a encapçalar la llista unitària de l'agrupació d'electors per un "deure moral"


El president Carles Puigdemont ha assegurat que no hi ha "barrots ni exilis" que puguin dissuadir el poble de Catalunya de "voler fer possible allò que els és permès a la majoria de pobles demòcrates del món, decidir lliurement el seu futur, i fer-ho a través de les urnes".

En un missatge a la ciutadania des de Bèlgica, el president ha demanat que la manifestació de dissabte a Barcelona sigui un "clam unitari, alt i clar" a favor de la "llibertat i la democràcia". "Ens hem de tornar a fer sentir, que tot el món escolti aquestes veus plurals", ha dit Puigdemont. A l'Estat, ha afirmat, cal dir-li que "així no pot continuar", a la UE que "deixi de mirar cap a un altre costat" i a "tots els demòcrates del món" que el poble català està "dempeus i és digne". "Som-hi tots, us necessitem molt actius, us volem sentir. Segur que els que som a Brussel·les o els que són a la presó sentirem el vostre clam, demà", ha conclòs.

"Disposat" a encapçalar la llista unitària de l'agrupació d'electors per un "deure moral"

El president Carles Puigdemont ha assegurat que està disposat a encapçalar una llista unitària cívica com la que s'ha proposat aquest divendres a l'Ateneu Barcelonès. Puigdemont ha dit que tothom té "el deure moral" de contribuir-hi.

"Jo el tinc, m'identifico amb una idea d'aquestes característiques, que no va a buscar la legítima aspiració de cada partit sinó a protegir el bé superior en aquestes eleccions, que és la democràcia", ha assegurat Puigdemont en una entrevista en exclusiva amb l'ACN. "M'agradaria que fos el resultat de l'agregació de molta gent, també dels partits polítics, seria una bona notícia", ha indicat Puigdemont, que ha dit que "calen mesures excepcionals". "Seria una bona notícia i jo avanço la meva disposició a contribuir a què sigui possible", ha dit.

"A mi m'agrada com a president, com a ciutadà, i fins i tot com a activista, demòcrata i sobiranista que entén que estem en un moment tan excepcional que calen mesures excepcionals", ha assegurat Puigdemont a l'ACN al ser preguntat per la llista cívica. "Estic convençut que agrada a moltíssima gent", ha afegit.

Puigdemont es reuneix amb Anna Gabriel i Benet Salellas a Brussel·les

El president Carles Puigdemont s'ha reunit amb els membres de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas a Brussel·les, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN fonts de les dues parts. La trobada arriba en un moment que Puigdemont continua pressionant perquè hi hagi una llista unitària el 21-D. Precisament aquest divendres en una entrevista a l'ACN, Puigdemont s'ha mostrat disposat a encapçalar "per deure moral" la llista unitària en forma d'agrupació d'electors que està impulsant part de la societat civil.

Ho ha dit dos dies abans que la CUP celebri a Granollers una assemblea en la què escollirà si es presenta a les eleccions i amb quina fórmula: en solitari, amb un front d'esquerres o una llista ciutadana a favor de la república al marge dels partits. Respecte de la trobada a Brussel·les, la CUP ha explicat, en un comunicat, que s'han desplaçat a la capital belga per mostrar suport "a la part del govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats