Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Puigdemont dona suport a Toni Postius "per derrotar el bloc del 155 a les eleccions municipals de 2019"



L'alcaldable visita l'expresident a Bèlgica després d'haver estat designat candidat a les primàries i li expressa el compromís de posar la segona capital de Catalunya al servei de la República si guanya les municipals


Carles Puigdemont ha donat suport avui des de Bèlgica a Toni Postius "perquè derroti el bloc del 155" a les eleccions municipals de 2019. Postius ha visitat Puigdemont a la seva residència a Waterloo després d'haver estat designat fa un mes alcaldable als comicis de l'any que ve, en superar el procés de primàries del PDeCAT.

Puigdemont ha dit que les eleccions municipals de l'any que ve seran "una nova fita republicana". "Els ajuntaments són una peça clau del nou país; el món local és indispensable i ha d'estar en sintonia amb el que és el reflex de la majoria de la gent. A Lleida, la gent no va fallar el 21 de desembre i va donar una molt bona notícia al conjunt del país. Estic convençut que allò que vindrà de Ponent ens enriquirà a tots", ha afegit.

Parlant de les eleccions municipals de 2019, el president Puigdemont ha dit que seran "una altra fita on Lleida no pot fallar". "Lleida ha de ser clau en la derrota del 155, perquè del 155 n'han volgut fer un emblema. Tot allò que sigui vèncer el 155, arraconar unes polítiques que ens han portat repressió, ocupació de les nostres institucions, la nul·la defensa del nostre patrimoni i de la nostra llengua, ho hem de superar per la via més eficaç que tenim els catalans, que és votant". "Crec que a Lleida estan orientant-se bé les coses", ha comentat en referència a la designació de Toni Postius com a candidat.

Postius ha trasmès a Puigdemont "l'escalf i els ànims de la gent de Lleida" perquè mantingui la dignitat del govern de la Generalitat a l'exili i li ha mostrat la seva predisposició a seguir donant-li suport. El president Puigdemont i Postius han estat reunits una hora i mitja parlant de la situació política a Catalunya i a Lleida. L'alcaldable del Partit Demòcrata ha explicat com es va viure l'1 doctubre a la ciutat, així com la jornada de l'11 de desembre, amb la retirada de les obres del Museu de Lleida a l'empara del 155 i li ha manifestat el desig de fer una candidatura el màxim de transversal possible per aconseguir ser el proper alcalde de Lleida. "Volem donar un tomb a la ciutat, propiciar un canvi necessari després de 40 anys de governs socialistes i posar la segona capital de Catalunya al servei de la República", ha dit Postius al president.

El president ha lliurat una carta a Postius perquè la llegeixi en nom seu a la concentració dels Cantaires de Ponent d'aquest vespre a la plaça Paeria.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



Articles relacionats