Lleida
11 / 19° C (pluja)
97% 26 km/h


Puigdemont recorre al TC l'acord de la Mesa del Parlament que li va retirar la delegació de votConsidera que la resolució vulnera el seu dret fonamental a la participació política


Carles Puigdemont ha recorregut davant del Tribunal Constitucional (TC) l'acord de Junts per Catalunya i ERC a la Mesa del Parlament de 9 d'octubre del 2018 pel qual se li va retirar la delegació de vot, segons ha avançat 'Eldiario.es' i ha confirmat l'ACN. L'expresident de la Generalitat qüestiona la resolució de la Mesa perquè, segons el seu parer, va vulnerar els seu dret fonamental de participació política, recollit a la Constitució espanyola. A l'escrit que ha presentat al TC, Puigdemont recorda que abans que la Mesa li retirés la possibilitat de delegar el vot, li havia concedit en diverses ocasions, algunes de les quals recorregudes davant del TC –i pendents de resolució- i altres que no van ser qüestionades per cap dels actors en joc.

L'expresident de la Generalitat també recorda que el 2 d'octubre el ple va votar per majoria absoluta no suspendre'l com a diputat. Puigdemont subratlla que aquesta resolució tampoc va ser impugnada davant del TC, i que, per això, el 4 d'octubre ell va ratificar la voluntat de delegar el vot, en aquest cas en la persona del diputat Albert Batet, diputat que havia triat mesos abans.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats