Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h


Rovira acusa JxCat de fer servir la gestió de la crisi per treure’n rèdit políticDefensa utilitzar “tots els instruments necessaris”, com l’estat d’alarma, per poder fer front a la crisi


La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va animar el partit aquest dissabte a obviar el “soroll” i la “política de baixa volada” de JxCat amb les seves crítiques als republicans en la gestió de la pandèmia. Amb una crítica velada, Rovira va animar a pensar en la gent “quan el company que t’hauria d’ajudar prefereix fer tuits, declaracions o animar l’expert o científic discordant a opinar públicament, o aprofitar el moment per titllar-vos d’autonomista, tecnòcrata o fins i tot incompetent”.

“Quan tot el soroll sigui dit i fet per fer una política de baixa volada i per qui d’aquest moment difícil també en vulgui treure rèdit polític, repetiu-vos que som aquí per ajudar la gent”, va arengar en la seva intervenció al Consell Nacional del partit.

L’endemà que el Govern hagués acordat demanar al Govern espanyol aplicar l’estat d’alarma amb un “comandament únic” a Catalunya, Rovira va defensar fer ús de “tots els instruments” que siguin necessaris per afrontar aquesta crisi. “Sapiguem aprofitar les eines es diguin com es diguin i vinguin d’on vinguin”, va continuar Rovira, que va defensat que aquest règim, amb la Generalitat mantenint competències, “evitarà les ingerències judicials o polítiques” de la primera onada.

Rovira va demanar que “ningú dubti” del compromís d’ERC en la gestió de la pandèmia. Va animar els seus companys a “reunir-se amb experts” i “sortir al carrer per escoltar els professionals i les entitats” si en algun moment no veuen “clar” com abordar alguna situació en concret. “En el moment que el soroll sigui més alt, més incomprensible i més insolidari és quan us heu de concentrar més que mai en la vostra tasca”, va continuar amb els retrets als socis de Govern. De fet, els va emplaçar a envoltar-se “d’una visió crítica”, però de la “constructiva” i oblidar-se “de les pressions que tenen com a objectius guanyar eleccions i desqualificar-vos políticament”.

La dirigent republicana va insistir que aquest també és el moment adient per demostrar que “el republicanisme” ha de ser a les institucions perquè és “l’opció més útil per resoldre els problemes de la ciutadania”. Va defensar que el Govern demani l’estat d’alarma “com un instrument que ha de permetre prendre decisions per ajudar més a la gent”. Va admetre que té “riscos i mancances”, que demanar aquest estat no significa perdre “l’esperit crític” i va advocar per “millorar els instruments i fer-ne fora els vicis”.

Rovira, en videoconferència des de Suïssa –“des del refumut exili”, va apuntar–, va dir que “cada segon que passa lluitant contra aquest virus és un segon més a favor de la república de justícia social i igualtat”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats