Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Rovira apel·la al consens i a la unitat estratègica: "És imprescindible que trobem la manera d'entendre'ns"La secretària general d'ERC no ha parlat els darrers vuit mesos perquè no s'entengués com un "retret" ni pogués "complicar la vida" ni "facilitar aquest judici" als processats


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha trencat el silenci de vuit mesos en una entrevista aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio'. La dirigent dels republicans ha reclamat a l'independentisme buscar consensos i treballar per a una unitat estratègica: "És imprescindible que trobem la manera d'entendre'ns", ha afegit des de Suïssa. Creu, de fet, que aquesta és una de les lliçons i un aprenentatge de l'1-O. "I això fa molta falta", ha afegit. També per "superar els entrebancs" en clau parlamentària arran d'episodis com la suspensió dels diputats.

"Si no ens entenem els que hi som, empetitim el que som", ha insistit Rovira. La secretària general d'ERC ha optat els darreres mesos pel silenci perquè les seves paraules no es poguessin entendre com un "retret" per a ningú. "Per què tinc necessitat que soni com un retret si vull avançar?", s'ha preguntat. I també perquè: "Tot el que jo pugui explicar pot complicar la vida als companys, pot fer més efectiva la repressió, pot facilitar aquest judici; no m'interessa gens".

De fet, ha assegurat que molta gent no ha entès aquesta aposta pel silenci. "Una opció pensada" els primers moments, ha afegit. "Quan vaig anar a obrir la boca hi havia tants relats, posicionaments i versions, s'han escrit tants llibres que em vaig veure superada; què aportarà de nou la meva posició política?", s'ha plantejat respecte aquella etapa durant l'entrevista a Catalunya Ràdio des de Suïssa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats