Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


Rovira: ''Ni el país ni l'independentisme es mereixen 6 o 8 mesos de desgovern. Si us plau acordem la data d'eleccions''La secretària general d'ERC lamenta que tenen més informació del que vol JxCat per la premsa que per les reunions


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat que ni el país ni l'independentisme es mereixen en aquests moments 6 o 8 mesos de desgovern. "Si us plau, acordem la data de les eleccions", ha insistit en una entrevista a Ser Catalunya. I és que, per a Rovira, cal aparcar els "retrets" i ha defensat que acordar la data electoral és posar fre a la ingerència del Tribunal Suprem amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. D'altra banda, ha dit que és "difícil" trobar amb qui de JxCat acordar el nou escenari i ha lamentat que tenen més informació del que vol el partit de Carles Puigdemont per la premsa que a través de les reunions.

"Si us plau, acordem data de les eleccions, que sigui la que més convingui al país i que permeti després sortir amb una coalició forta que entomi el mentrestant i posi els fonaments cap a la república", ha defensat Rovira. I és que, segons la secretària general dels republicans, no s'ha d'entrar en una "batalla" sobre què diu el reglament del Parlament per superar la probable inhabilitació de Torra ni permetre que les eleccions les acabi convocant el Suprem. En aquest context, ha demanat que no s'utilitzin les institucions públiques per fer partidisme ni electoralisme.

Rovira ha admès que està costant trobar una estratègia conjunta de l'independentisme davant el nou escenari tot i que "tothom té bona voluntat". I ha assenyalat que està sent "difícil" trobar amb qui parlar i amb qui acordar un escenari que permeti respondre a la situació. Preguntada per si no tenen interlocutor dins de JxCat, Rovira ha respost que tenen molts interlocutors i que porten des del juliol "parlant amb tothom". "L'altra qüestió és que trobem la fórmula d'entendre què es vol i es pretén. Lamentem moltes vegades tenir més informació a través de cròniques periodístiques que a través de reunions", ha conclòs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats