Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Sánchez prepararà amb la societat civil una nova oferta per a un acord programàtic amb PodemEl líder del PSOE afirma que el seu objectiu és evitar una nova convocatòria electoral


El líder del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dimecres una carta obert a la militància on promet que no “tirarà la tovallola” i “s’implicarà personalment i de forma decidida durant les pròximes setmanes” per fer possible un govern progressista en base a un “acord programàtic” amb Podem i evitar la repetició de les eleccions.

Sánchez, que assegura que ho farà “per convicció i per responsabilitat” apunta que en els pròxims dies elaborarà “una proposta oberta” que presentarà a Podem “per assolir un acord de caràcter programàtic vinculat a la societat civil”. Per fer-ho possible, diu, es reunirà amb els diferents col·lectius de la societat civil com associacions feministes, ecologistes, agents socials, agrupacions del tercer sector “perquè puguin col·laborar en la creació d’un espai comú per assolir un govern progressista”.

Segons el líder del PSOE, l’acord “és possible” i ha de permetre “evitar que Espanya es vegi abocada a noves eleccions”. “Impedir la repetició electoral és una prioritat absoluta per a mi, i treballaré sense descans en les pròximes setmanes per superar-ho”. 

Amb tot, el president espanyol descarta el govern de coalició que havia negociat amb Podem i posa com a exemple Portugal o Dinamarca, on “governen partits socialdemòcrates com a forces més votades però comptant amb el suport extern de forces progressistes que garanteixin no només l’estabilitat política, sinó també el compliment d’un acord de govern consensuat des de l’esquerra”. 

“Estic convençut que és una fórmula útil per abordar els reptes que té per davant el nostre país, i la millor alternativa al bloqueig al que altres actors, de forma irresponsable, estan decidits a mantenir Espanya”, diu. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats