Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Sánchez respon a Cuixart que "el dret d'autodeterminació no existeix" i que el diàleg només pot ser "dins la Constitució"El candidat a renovar la presidència insisteix en formar un govern progressista "que no depengui de les forces independentistes"


El candidat a la presidència del govern espanyol ha respost a la petició del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per reunir-se amb l'entitat en el marc de la ronda de contactes per encarar la investidura i li ha reiterat que el diàleg "només pot ser dins de la Constitució".

Fonts de la Moncloa han assegurat just l'endemà de rebre la carta de Jordi Cuixart que el dret a l'autodeterminació –reivindicat per Cuixart a la seva missiva- "no existeix" a la Carta Magna espanyola i expliquen que només està contemplat per organismes internacionals per a casos de "països en procés de descolonització". A la carta, el president de l'entitat els reclamava que se'ls tingués en compte en la ronda de trobades en ser "l'entitat amb més associats de l'Estat". Les mateixes fonts també han insistit que l'aspiració de Sánchez és formar un govern progressista "que no depengui de les forces independentistes".

Celáa sobre la petició de reunió de Cuixart: "No té connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que fem"

La ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, ha tancat la porta a la petició de reunió que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet a Pedro Sánchez perquè inclogui l'entitat en la ronda de trobades que està portant a terme amb entitats socials per actualitzar el programa electoral. Des de la presó, Cuixart argumenta que és l'entitat socio cultural més antiga d'Espanya, amb 58 anys i 175 socis.

Celáa, en canvi, entén que no té res a veure amb les trobades que estan realitzant des de la setmana passada amb col·lectius feministes, ecologistes o de l'educació, entre d'altres. "No té cap connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem fent", ha declarat després de valorar la trobada que han fet amb el sector de l'educació. Sobre la petició del PP de designar un candidat alternatiu a Sánchez per desbloquejar la situació ha dit que és una "ocurrència".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats