Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


SCC demana que es constitueixi un Govern ràpid, que governi per a tothom i amb un candidat que respecti la lleiAccepta la decisió del TEDH però defensa que no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar uns objectius polítics


El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha demanat aquest dimarts des de Lleida que es constitueixi un Govern ràpid i que sigui un govern just que governi per a tothom i ha afegit que vol un candidat a la Generalitat que "no sigui protagonista del que ha succeït a Catalunya" i que entengui que es faci política dins de la llei.

Pel que fa a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que diu que no veu incitació a l'odi en la crema de fotos de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona per part de dos joves el 13 de setembre de 2007, Rosiñol ha dit que respecta la decisió del TEDH però que "no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar els teus objectius polítics". Ho ha dit després d'una reunió amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el marc d'un seguit de reunions en ajuntaments de tot Catalunya, en què han convidat l'alcalde i els regidors a les manifestacions que SCC ha convocat a Madrid (17 de març) per mostrar que Espanya és diversa i a Barcelona (18 de març), que transcorrerà des de Colom fins a l'estació de França "per fer una crida al seny i a la convivència".

L’alcalde Ros rep la nova junta de Societat Civil Catalana a la Paeria

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Joan Gómez, ha rebut aquest dimarts a la Paeria la nova junta de Societat Civil Catalana, encapçalada per José Rosiñol. L’alcalde ha conegut quines són les accions que properament promourà l’entitat, com les mobilitzacions a Madrid i Barcelona, els dies 17 i 18 de març, respectivament.

Els vicepresidents de l’entitat, Òscar Uceda i Míriam Tey, també han assistit a la reunió a l’Ajuntament, així com la regidora Dolors López. José Rosiñol relleva en el càrrec l’arquitecte lleidatà, Mariano Gomà.

Ángeles Ribes: "Treballem per afavorir la concòrdia i no la divisió entre els ciutadans i perquè Lleida sigui de tots"

"Treballem per afavorir la concòrdia i no la divisió entre els ciutadans i perquè Lleida sigui de tots". Aquest és el missatge que li ha traslladat la portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, als representants de la nova junta de Societat Civil Catalana presidida per José Rosiñol, durant la reunió que han mantingut avui.

Ribes ha volgut agrair als representants de SCC la trobada i ha aprofitat l'ocasió per reconèixer la seva tasca "a favor de la convivència i la unió perquè Catalunya torni a la normalitat", i ha afirmat que "l'únic que ha fet el 'procés' ha estat dividir la societat catalana". En aquest sentit la regidora de Cs ha assenyalat que "Ciutadans està vivint en primera persona aquest procés de fractura" i s'ha referit als atacs i pintades registrats a la seu del partit, així com les amenaces personals rebudes per membres de Ciutadans.

Ribes els ha traslladat també als representants de SCC "tot el suport de Cs a les iniciatives democràtiques que vagin destinades a fomentar la convivència entre tots els catalans" perquè "el que han demostrat les eleccions catalanes és que els separatistes ja no poden parlar en nom de tot Catalunya i que som més els catalans que volem seguir sent catalans, espanyols i europeus". Finalment ha recordat que "a més de guanyar les eleccions a Catalunya, Ciutadans ha estat la força més votada a Lleida".

Així mateix, la portaveu de Cs Lleida ha posat en valor que "la feina feta per Cs a l'Ajuntament de Lleida des de 2015 està servint per demostrar que els partits que respectem la convivència, la democràcia i l'estat de dret poden treballar junts per garantir el respecte a la llei, la neutralitat institucional i les llibertats de tots els catalans".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats