Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Torra es referma en la "confrontació" després de l'avís del govern espanyol de dur el pla d'acció exterior al TCEl president del Govern diu que "no hi ha cap altre camí" després d'aquest advertiment i de "l'ofec financer"


El president del Govern, Quim Torra, ha afirmat que "no hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica" després que el govern espanyol hagi advertit aquest divendres que portarà el pla d'acció exterior al Tribunal Constitucional si no el modifica. En un tuit, Torra assenyala que "a l'ofec financer" denunciat pel vicepresident Aragonès pels "impagaments" de les bestretes, i que portaran als tribunals, s'hi suma ara la voluntat del govern espanyol "d'acabar amb l'acció exterior catalana". "No hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica i la defensa dels nostres drets socials i polítics", s'ha reafirmat.

Bosch, sobre l'avís de dur el pla d'acció exterior al TC: "Farem front a l’enèsima arbitrarietat del govern espanyol"

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha assegurat que la Generalitat farà "front a l'enèsima arbitrarietat del govern espanyol", després que la Moncloa hagi advertit aquest divendres que portarà el pla d'acció exterior al Tribunal Constitucional si no el modifica. L'executiu de Pedro Sánchez considera que el pla presenta Catalunya com "una ficció d'estat" i Bosch ha replicat, en una piulada a Twitter, que l'acció exterior de Catalunya "no només és legal i legítima, sinó que és necessària".

A aquesta decisió de Madrid també hi ha reaccionat a les xarxes el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha criticat la gestió dels socialistes al capdavant del govern pel que fa a Catalunya: "Em costa veure alguna diferència amb Mariano Rajoy", ha assenyalat. I ha afegit: "Després alguns se sorprenen que no vulguem facilitar gratis la investidura de Sánchez".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats