Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


Un 30% dels Mena que s'han fet adults han decidit sortir del sistema de proteccióEl primer semestre d'aquest any han arribat 1.129 menors migrants no acompanyats a Catalunya


Un 30% dels Mena que van fer 18 anys el 2018 han decidit sortir del sistema de protecció de la Generalitat. Així ho ha dit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en el marc d'una interpel·lació del PPC al ple del Parlament.

Del miler de menors migrants no acompanyats que l'any passat van esdevenir majors d'edat, uns 300 han decidir "de manera lícita i legítima" no voler tenir cap relació amb el sistema de protecció. Dels 700 restants, gairebé 200 han tingut la possibilitat d'anar a una família extensa o tenir feina. Mentre que els altres 500 estan actualment dins el sistema de protecció a través de diversos elements de suport.

Segons les dades facilitades pel conseller, en els primers sis mesos de l'any han arribat 1.129 Mena a Catalunya.

Segons ha detallat el conseller, del gener al març d'aquest any han arribat menys menors migrants no acompanyats dels que havia calculat el Govern, tot i que igualment la xifra és superior a la de l'any passat. 

En resposta a una interpel·lació del diputat del PPC Santi Rodríguez, El Homrani ha afirmat que la devolució de menors està prohibida per llei internacional i que, per tant, no és pot fer. En aquest sentit, ha demanat que se sigui curós amb aquests coses perquè sinó es generen "missatges no reals". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats