Lleida
0-10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Un total de 314.421 lleidatans estan cridats a les urnes pels comicis del proper diumengeHi haurà 535 meses electorals en 317 col·legis electorals, i a Lleida ciutat seran 132 meses en 41 col·legis.


Un total de 314.421 lleidatans estan cridats a les urnes aquest diumenge per escollir els futurs membres del Congrés i del Senat. 

Així ho va fer públic ahir la Subdelegació del Govern espanyol, que va recordar que el cens electoral de Lleida ciutat és de 97.095 electors. En aquest sentit, es disposaran 535 meses electorals en 317 col·legis electorals. A la capital del Segrià, el nombre de meses és de 132 ubicades en 41 col·legis, on es votaran un total de 14 candidatures al Congrés i 13 al Senat. És per tot això que la Subdelegació del Govern espanyol s’encarrega de la impressió de les paperetes, sobres, manuals d’instruccions per als membres de mesa i actes d’escrutini. Aquesta impressió del material electoral es fa en bilingüe i, en el cas de la Val d’Aran, tant les paperetes, com la resta de material es fa en trilingüe. Concretament a la demarcació s’han imprès 5.010.000 paperetes, mentre que en el conjunt de Catalunya la xifra arriba a uns 80,5 milions de paperetes. 

Pel que fa a la transmissió de les dades referides a la constitució de les meses, als avenços de participació de les 14.00h i de les 18.00h, així com els resultats provisionals de la votació un cop tanquin els col·legis, es durà a terme  a Lleida amb 200 tablets. En aquest sentit, les persones encarregades de la transmissió de dades són els representants de l’administració, que en el cas de la demarcació de Lleida n’hi haurà 403. Perquè res no falli aquell dia, la Subdelegació va organitzar nou sessions formatives adreçades als representants de l’administració per donar a conèixer el funcionament de l’aplicació incorporada a les tablets, així com tota la informació necessària sobre el procediment de transmissió. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats