Les Borges Blanques és la segona parada de el nou concurs de cuina de TV3, ‘Pop Up Xef, on dos joves cuiners competeixen aquesta nit per plasmar l’essència culinària de les comarca de les Garrigues.
El nou concurs de cuina ‘Pop Up Xef’ de TV3 emetrà aquesta nit (22.45 hores) el segon capítol centrat a les Borges Blanques. La presentació va a càrrec del cuiner Marc Ribas, que també fa el mateix en el concurs culinari ‘Joc de Cartes’.
Dos joves cuiners recorren una població catalana desconeguda per a ells i en 60 minuts han d’elaborar un plat que representi l’essència del municipi. En aquesta ocasió, els concursants Adrià Viladomat i Aida Ferrés competeixen per ser el xef que aconsegueixi millor plasmar les Borges Blanques en un plat. Per a això comptaran amb dos ajudants d’excepció: Pili i l’estimada Trini, més coneguda com ‘la Trini de les Borges’.
Les dues parelles recorreran la capital de les Garrigues buscant inspiració. Passejaran pel cor de les Borges i voltants a la recerca dels productes típics de la comarca, com ametlles, fruita dolça, mel i olives arbequines, de les quals s’extreu l’oli amb la DOP les Garrigues.
“És un nou repte, un concurs culinari en el qual descobrim territori, cuiners joves i costums i tradicions de la cultura catalana a través del paladar”, assenyala Marc Ribas, al mateix temps que destaca el gran talent dels cuiners participants. El jurat del concurs està format per la sommelier Meritxell Falgueras i el periodista Santi Villas, així com per dos personalitats del municipi visitat.
‘Pop Up Xef’ compta amb sis episodis i va començar la setmana passada a Palamós. Després del seu pas per les Borges Blanques també s’aturarà pròximament a la Seu d’Urgell, a més d’Olot, Canet de Mar i Valls.