Lleida
-3 / 9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Alerten que els infants més pobres pateixen més problemes de salut mental, nutricionals, odontològics i oftalmològicsL'Hospital Sant Joan de Déu, l'Associació Educativa Nou Quitxatlles i un centenar d'entitats socials exigeixen més coordinació i recursos per combatre la pobresa infantil


Els infants que pertanyen a famílies amb menor nivell socioeconòmic presenten més trastorns nutricionals, odontològics, oftalmològics i sobretot de salut mental. Així ho asseguren responsables de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Associació Educativa Nova Quitxatlla, que indiquen que en els darrers anys, a causa de la situació de crisi econòmica, la problemàtica s'ha cronificat en molts nuclis familiars.

Revelen que aquests nens i nenes presenten fins a cinc vegades més morbiditat, consumeixen més psicofàrmacs i visiten amb més freqüència els centres de salut mental (el 5,9% de les noies i l'11,4% dels nois). El centre sanitari i l'entitat han fet públic un manifest que compta amb el suport d'un centenar d'ens socials i vol obrir un diàleg amb les administracions i la resta d'actors per exigir una resposta "coordinada i més recursos" per combatre la pobresa infantil. Aquest text s'ha fet arribar al Síndic de Greuges.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats