Lleida
10 / 18° C (pluja)
97% 26 km/h


Antisida Lleida revela que cada any es detecten entre 25 i 30 casos de VIH a la demarcacióEl territori commemora el Dia Mundial contra la Sida amb un manifest, parades i una batukada per sensibilitzar a la societat


El territori lleidatà detecta entre 25 i 30 casos d’infecció del VIH cada any tot i les mesures informatives i de prevenció per evitar la transmissió del virus.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, l’1 de desembre, l’Associació Antisida de Lleida va organitzar diverses parades, una xocolatada, la lectura d’un manifest, la formació d’un llaç humà i fins a una batukada amb l’objectiu d’arribar a la “taxa 0” de persones infectades.

El president de l’entitat, Joan Fibla, va reclamar ahir el Pacte Social contra l’Estigma i les Discriminacions. Sota el lema Camins de SuperVIHvència. Pacte social JA!, enguany el Comitè 1r de Desembre (Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya i entitat de la qual l’Associació Antisida de Lleida forma part) va posar l’èmfasi en totes aquelles persones que formen part de les primeres generacions que van contraure el VIH. “Necessitem un pla d’acció perquè resulta injust el tracte cap a aquestes persones”, va manifestar Fibla.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats