Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


Augmenta el nombre de dones de Lleida que congela els seus òvuls per retardar l'embaràsEl 15% de les dones que assisteixen a centres de reproducció a la ciutat seran 'mares solteres'


El 15% de les dones que acudeixen a clíniques de fertilitat a la ciutat són les que formen part del grup de les mares solteres. Per a la directora de la clínica Cefer a la ciutat, Gemma Valls, la transformació social i els nous estils de vida, estan creant noves famílies i des d'aquest centre s'atenen a parelles homosexuals, a parelles heterosexuals que tenen problemes per tenir un nen, entre altres.

De fet, la utilització d'aquest tipus de serveis està augmentant en els últims anys amb factors com el descens en la qualitat del semen així com el retard de l'embaràs perquè la vida laboral i social ha evolucionat. Per a la directora del centre, "les nostres àvies i mares no tenien problemes per concebre perquè eren vint anys". En aquest sentit, l'especialista va revelar que a la ciutat estan augmentant les joves que "vénen al centre a congelar els seus òvuls per endarrerir el seu embaràs". La directora va especificar que solen ser universitàries entre els 23 i 24 anys.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats