Lleida
10 / 18° C (pluja)
97% 26 km/h


Augmenten un 7% els pacients amb càncer a la demarcacióLleida es bolca en una nova jornada de la ‘Marató’ de TV3


El càncer continua sent una malaltia que es cobra moltes vides, però cada cop es diagnostiquen abans els casos i augmenta l’esperança. Entre l’Hospital Arnau, l’Hospital de Tremp i el de la Seu d’Urgell han atès aquest any més de 2.000 casos de càncer, el que representa un 7% més respecte l’any 2017.

Des de l’Hospital Arnau asseguren que “la gent està molt sensibilitzada al cribatge de càncer de mama i pròstata”. Així mateix, expliquen que també s’han incrementat les visites pel càncer colorectal, un fet que es tradueix en “un increment de casos diagnosticats en estadi més precoç i amb més possibilitat de curació”.

D’altra banda, si la detecció precoç és important, també ho són les sessions informatives. El director de la Fundació de la Marató, Lluís Bernabé, ja avançava en la presentació de l’edició d’enguany que s’havien superat les 300 sessions de formació.

Lleida es bolca en una nova jornada de la ‘Marató’ de TV3

Lleida es bolcarà durant tot el dia d’avui en la Marató de TV3 dedicada enguany al càncer. A tota la demarcació s’han previst més de 340 actes repartits entre ahir i avui. Tot i que en alguns municipis ja fa dies que s’estan fent activitats. La solidaritat impregnarà tot el país, on milers de ciutadans participaran en caminades o curses populars, xocolatades populars, i sortejos, que permetran recaptar fons per la investigació científica contra aquesta malaltia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats