Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Beatriu Mothe comparteix a l’IEI els seus coneixements sobre el VIH i la SidaVa ser distingida el 2017 amb la Medalla de la Paeria al Mèrit científic


La doctora Beatriu Mothe ha ofert aquest vespre a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la conferència ‘Infecció per VIH/Sida: dels anys 90 al que representa avui i el seu futur’. La xarrada ha estat presentada per Enric Herrero, conseller de la secció de Medicina de l’IEI.

Beatriz Mothe treballa a IrsiCaixa/Institut de Recerca de la Sida des del 2007, i també exerceix al Servei de Medicina Interna de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. L’any passat va ser distingida amb la Medalla de la Paeria al mèrit científic o investigador en consideració i reconeixement a la seva labor científica i investigadora en el camp de la sanitat i més concretament en la investigació del VIH. Cal destacar la seva tasca com a investigadora associada de l’IrsiCaixa i doctora de la Fundació de lluita contra la Sida. També és Coordinadora de l’Assaig Clínic de la Vacuna Terapèutica contra el VIH, que ha aconseguit per primera vegada que cinc persones controlin el virus sense prendre tractament antiretroviral.

Va centrar el seu doctorat, desenvolupat gràcies a un programa nacional competitiu de post-especialització per a metges, en l’estudi dels mecanismes immunològics, virològics i genètics que determinen el control de la infecció pel VIH i que es podrien incorporar en el disseny de nous candidats a vacunes terapèutiques (premi 2012 a la millor tesi sobre malalties infeccioses). A més, participa com a docent en el màster oficial de Zoonosi i Una Sola Salut (UAB) des del 2016 i co-dirigeix una tesi doctoral en Immunologia Avançada (UAB). També és professora agregada de la Càtedra de la Sida i Malalties Associades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) des del 2014.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats